Rottweilerin hankkiminen vaatii huolellista harkintaa ja asiaan perehtymistä. Kun pohjatyön tekee huolella, rottweilerista saa uskollisen ystävän pitkäksi aikaa ja se tuo iloa omistajalleen vuosiksi.

SRY:n pentuvälitys auttaa sinua pennunhankintaan liittyvissä kysymyksissä. Pentuvälityksestä voit kysellä tietoa yhdistyksen pentuvälityksessä olevista pentueista, kasvattajista ja rodusta. Mikäli rottweilerin hankinta on ajankohtaista, älä epäröi ottaa yhteyttä. Pentuvälitys osaa kertoa rodusta niin hyvät kuin huonotkin puolet ja sitä kautta sinulle selkenee, onko rottweiler oikea rotuvalinta juuri sinulle. Pentuvälityksen kautta saat myös käytännön ohjeita rottweilerin pennun kanssa elämiseen, kasvattamiseen ja kouluttamiseen.

SRY:n pentulista on tarkoitettu Suomeen rekisteröitävien rottweilerpentujen välitykseen. Rottweilerpentueen kasvattaja ilmoittaa pentueensa listalle näin halutessaan – ja poistaa pentueen listalta kun välitystarve loppuu, joten pentulistalla näkyy kulloinkin ajankohtaiset kotia etsivät rottweilerpennut. Pentulista sisältää SRY:n määrittämät perustiedot yhdistelmästä ja sen vanhemmista + kasvattajan yhteystiedot.

SRY järjestää mm. Omistajakursseja, näistä ja muista koulutus-mahdollisuuksista saa lisätietoa sivuiltamme sekä pentuvälityksestä.

Onnea Rottweilerpennun hankintaan!

Pentuvälittäjän yhteystiedot

Kirsi Killinen
Hirvivuorentie 10, 45740 Kuusankoski
040 357 6529, arkisin klo 18-20
pentuvalitys(at)rottweiler.fi

 

 

Ohje kasvattajalle

Kasvata vastuullisesti, ilmoita pentue SRY:n pentulistalle. Näin pentusi löytävä paremmin sopivat omistajat.

Pentueen ilmoittaminen SRY:n pentuvälitykseen tehdään kirjallisesti valmiilla lomakkeella, joita saa pentuvälittäjältä ja SRY:n internetsivuilta.

Kasvattajan tulee olla ilmoitushetkellä SRY:n jäsen ja molempien vanhempien tulee täyttää PEVISA-vaatimukset.

Ilmoitettava pentue tulee rekisteröidä. Pennun myynnistä täytyy täyttää Suomen Kennelliiton sopimuskaavake “Sopimus koiran kaupasta”.

Pentueen vanhemman tai molempien vanhempien osalta ilmoitetaan luonnetestin tulos (kokonaispistemäärä) tai MH-luonnekuvaus mikäli se on suoritettu. Jos samalla koiralla on molemmat tulokset/suoritukset eli LT ja MH niin molemmat myös ilmoitetaan.

Ilmoitus on listalla ensimmäisestä astutuspäivästä 10 viikkoa. Mikäli pentuja ei ilmoiteta syntyneiksi, ne poistetaan listalta automaattisesti. Jatkoajan voi kerralla saada kahdeksi kuukaudeksi. Jatkoaika edellyttää yhteydenottoa pentuvälitykseen.

Pentulistalle voi ilmoittaa myös suunnitelmissa olevan pentueen enintään 6 kk ennen arvioitua astutusta.

Kasvattaja on vastuussa pentulistalle ilmoittamiensa tietojen oikeellisuudesta. Mikäli pentuvälittäjä havaitsee pentulistalla virheellisiä tai puutteellisia tietoja, hän ottaa yhteyttä kasvattajaan. Yhteydenoton jälkeen tiedot korjataan.