SRY:n Käyttöominasuusarviointi

Käyttöominaisuusarvioinnin tarkoituksena on koulutustasosta riippumatta antaa tietoa käyttö- ja
palveluskoiran koulutettavuudesta ja soveltuvuudesta käyttö-, palveluskoira- ja työtehtäviin. Koiran ohjaajalle arviointi antaa työkaluja koiran käyttäytymisen ymmärtämisessä eri olosuhteissa ja halutessaan olosuhteiden hyödyntämisestä koiran koulutuksessa. Arvioinnissa halutaan myös tuottaa tietoa jalostusvalintojen tekemiseen.

Arvioinnissa on vain muutamia valittavia vaihtoehtoja kussakin osiossa koiran käyttäytymisestä,
eikä arvioinnissa pyritä ensisijaisesti mittaamaan koiran tekemisen voimakkuutta, mihin vaikuttaa myös koulutustaso, vaan koiraa verrataan ennen kaikkea itseensä ja sen aikaisempaan tekemiseen helpoimmassa ympäristössä eli arvioinnin alussa. Arvioijat pyrkivät kirjaamaan koiran käyttäytymisen muutokset eri alustoilla, ärsykkeillä ja olosuhteissa, itse isompia päätelmiä tekemättä. Kirjauksen tarkoituksena on, että jokainen voi myös muodostaa omat arvioijista riippumattomat päätelmänsä. Osioiden kuvauskohdasta voi lukea koiran tarkemman käyttäytymisen.

Käyttöominaisuusarvioinissa arvioitavat osiot on valittu sen perusteella, mitkä koirien ominaisuudet on nähty vaikuttavan työkoirien selviytymiseen ja toimintakykyyn tehtävissään, ja joihin pystytään vain rajallisesti koulutuksellisesti vaikuttamaan. Arvioinnin tarkemman kuvauksen voit lukea käyttöominaisuusarviointi infosta alapuolelta.

SRY:n käyttöominaisuusarviointi INFO

1.7.2023

Täältä löydät 1.7.2023 käyttöominaisuusarvioinnit Lue lisää…

17.9.2023

Täältä löydät 17.9.2023 käyttöominaisuusarvioinnit Lue lisää…