SRY järjestää vuosittain seuraavat kilpailut / karsinnat:

  • Kello- ja mestaruuskilpailut,
  • IFR IPO MM-karsintakokeen,
  • TOKO-rotumestaruuskilpailut.

Lisäksi SRY lähettää edustusjoukkueen IFR IPO-MM-kilpailuun ja TOKO SM-kilpailuun.

Kello- ja mestaruuskilpailut

Kello- ja mestaruuskilpailut on järjestetty jo vuodesta 1982 alkaen. Kellokisa on alaosastojen ja kerhojen välinen kilpailu, joka käydään kaikissa lajeissa ja luokissa. Mestaruuskilpailu järjestetään samassa yhteydessä ja siinä kolmosluokan koirat kilpailevat lajimestaruudesta. Järjestämisestä vastaavat alaosastot ja kerhot.

Mestaruuskilpailun ja Kellokisan säännöt sekä järjestämisohje

Tappiotakuu ja hakemus

Kisan talousarviomalli (.pdf tai .xls)

Kello- ja mestaruuskilpailuissa jaettavat kiertopalkinnot

 
Kellokisan historia

Mestareita menneiltä vuosilta ja tuloksia vuosilta: 2013, 2014, 2016, 2017, 2018

Kellokisat ovat muodostuneet paitsi rodun mestaruus- ja joukkuekilpailuksi niin myös tapahtumaksi, jossa voi tavata niitä rottweilertuttuja ympäri Suomen ainakin kerran vuodessa. Alkuperäisnimeltään Kellokilpa järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1980. Alun alkaen Kellokilpa oli epävirallinen koe, jonka tarkoituksena oli rento yhdessäolo alaosastojen kesken sekä matala kynnys lähteä kilpailemaan. Kellokilvan palkinnoksi ja tunnukseksi tuli Suomen Rottweileryhdistyksen lahjoittama kiertopalkinto Laivakello. Lue lisää kellokisan historiasta…

IFR IPO MM-karsintakoe

SRY lähettää vuosittain IFR IPO MM-kilpailuihin edustusjoukkueen. Joukkue valitaan karsintakokeen perustella. Karsintakoe on perinteisesti järjestetty Kello- ja mestaruuskilpailun yhteydessä. Hallitus päättää vuosittain karsintakoesäännön mukaisesti joukkueen kokoonpanosta. Joukkueen jäsenen tulee vastaanottaa joukkuepaikka ja allekirjoittaa joukkuesopimus.

IFR-joukkueen valintasääntö

Edustusjoukkuesopimus

 

TOKO rotumestaruuskoe

TOKO rotumestaruuskoe järjestetään vuosittain virallisena tottelevaisuuskilpailuna. Alaosastot / kerhot voivat anoa koetta järjestettäväkseen Koulutus- ja koetoimikunnalta. Samassa yhteydessä järjestetään TOKO joukkuemestaruuskilpailu. Joukkuekilpailuun voi osallistua TOKO:n kaikissa luokissa. Alaosastoa tai jäsenkerhoa voi edustaa yksi tai useampi joukkue.

TOKO-mestaruuskilpailun säännöt

 

Klikkaamalla kuvaa näet sen isompana.