Yhdistyksen omistamassa leirikeskus Rottishovissa järjestetään monenlaista leiritoimintaa. Suomen Rottweileryhdistys järjestää yhteistyössä alaosastojen ja kerhojen kanssa vuosittain kaksi koulutusohjaajaleiriä, valtakunnallisen juhannusleirin ja valtakunnallisen kansallisten lajien leirin. Valtakunnalliset leirit ovat kaikille jäsenille avoimia ja ne järjestetään ensisijaisesti Rottishovissa.

Valtakunnalliset leirit anotaan koulutus- ja koetoimikunnalta edellisen vuoden syyskuun loppuun mennessä. Valtakunnallisia leirejä sekä koulutus- ja koetoimikunnan järjestämiä koulutustilaisuuksia koskevat Rottishovin varaukset lokakuun 15 päivään mennessä. Tämän jälkeen alaosastoilla ja kerhoilla on mahdollisuus varata Rottishovia omia tilaisuuksiaan varten lokakuun loppuun saakka.

Lisäksi alaosastot ja kerhot järjestävät omia koulutusleirejään ja muita tapahtumia, joista tiedotetaan alaosastojen ja kerhojen omilla sivuilla.

Koulutusohjaajaleirit

  • Koulutus- ja koetoimikunta järjestää keväällä ja syksyllä koulutusohjaajaleirejä, joiden tarkoituksena on tarjota alaosastojen ja kerhojen kouluttajille lisäkoulutusmahdollisuutta, sekä samalla tavata muita SRY:n kouluttajia muualta Suomesta. Koulutusohjaajaleirille ilmoittaudutaan alaosastojen / kerhojen ilmoittamina ja tarkoituksena on, että koulutettava toimii oman alaosaston / kerhon koulutuksissa kouluttajana.
  • Tarvittaessa koulutus- ja koetoimikunta voi järjestää koulutusohjaajaleirin yhteydessä Palveluskoiraliiton koirankouluttaja- tai koulutusohjaajakurssin.

Valtakunnallinen juhannusleiri

  • Valtakunnallisen juhannusleirin ohjelma on järjestäjän päätettävissä.

Valtakunnallinen kansallisten lajien leiri

  • Kansallisten lajien leiri on koko viikon leiri, jonka ajankohta on perinteisesti ollut heinäkuun toinen viikko. Kansallisten lajien leirin ohjelmassa on järjestäjän valinnan mukaan hakua, jälkeä, esineruutua ja/tai tottelevaisuutta.