SRY järjestää vuosittain seuraavat kilpailut:

  • Kello- ja mestaruuskilpailut
  • IFH-mestaruuskilpailut
  • Tokon rotumestaruuskilpailut
  • Rally-tokon rotumestaruuskilpailut
Mestaruuskilpailujen järjestämisohje

 

Kello- ja mestaruuskilpailut

Kello- ja mestaruuskilpailut on järjestetty jo vuodesta 1982 alkaen. Kellokisa on alaosastojen ja kerhojen välinen kilpailu, joka käydään kaikissa lajeissa ja luokissa. Mestaruuskilpailu järjestetään samassa yhteydessä ja siinä kolmosluokan koirat kilpailevat lajimestaruudesta. Järjestämisestä vastaavat alaosastot ja kerhot. Kello- ja mestaruuskilpailut toimivat usein IFR IGP ja IFH MM-kilpailujen karsintakisana, mutta IGP- ja IFH-joukkueiden karsinnat voidaan järjestää myös erillisinä kokeina.

Mestaruuskilpailun ja Kellokisan säännöt

Kello- ja mestaruuskilpailuissa jaettavat kiertopalkinnot

 

IFH-mestaruuskilpailu

Mikäli Kello- ja mestaruuskilpailun yhteydessä ei järjestetä IFH:ta, voidaan IFH-rotumestaruuskilpailu järjestää omana erillisenä kilpailunaan. Järjestäjä lähettää anomuksen koulutus- ja koetoimikunnalle. Järjestäjä voi anoa kilpailun osallistumisoikeuden rajoittamista.

Karsintaperusteet rottweilereiden IFH-mestaruuskilpailuun

Kellokisan historia

Mestareita menneiltä vuosilta ja tuloksia vuosilta: 2013, 2014, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021

Kellokisat ovat muodostuneet paitsi rodun mestaruus- ja joukkuekilpailuksi niin myös tapahtumaksi, jossa voi tavata niitä rottweilertuttuja ympäri Suomen ainakin kerran vuodessa. Alkuperäisnimeltään Kellokilpa järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1980. Alun alkaen Kellokilpa oli epävirallinen koe, jonka tarkoituksena oli rento yhdessäolo alaosastojen kesken sekä matala kynnys lähteä kilpailemaan. Kellokilvan palkinnoksi ja tunnukseksi tuli Suomen Rottweileryhdistyksen lahjoittama kiertopalkinto Laivakello. Lue lisää kellokisan historiasta…

 

Tokon rotumestaruuskilpailu

Tokon rotumestaruuskilpailu järjestetään vuosittain virallisena tottelevaisuuskokeena. Alaosastot / kerhot voivat anoa koetta järjestettäväkseen koulutus- ja koetoimikunnalta. Samassa yhteydessä järjestetään tokon joukkuemestaruuskilpailu. Joukkuekilpailuun voi osallistua tokon kaikissa luokissa. Alaosastoa tai jäsenkerhoa voi edustaa yksi tai useampi joukkue.

Tokon rotumestaruuskilpailun sääntö

 

Rally-tokon rotumestaruuskilpailu

Rally-tokon rotumestaruuskilpailu järjestetään vuosittain virallisena tottelevaisuuskokeena. Alaosastot / kerhot voivat anoa koetta järjestettäväkseen koulutus- ja koetoimikunnalta. Samassa yhteydessä järjestetään rally-tokon joukkuemestaruuskilpailu. Joukkuekilpailuun voi osallistua rally-tokon kaikissa luokissa. Alaosastoa tai jäsenkerhoa voi edustaa yksi tai useampi joukkue.

Rally-tokon rotumestaruuskilpailun sääntö

 

Klikkaamalla kuvaa näet sen isompana.