Koirahyökkäykset

Yhdistykselle on tullut tieto muutaman viikon aikana tapahtuneista koirahyökkäyksistä, joissa rottweiler on ollut mukana. Ainakin kolmesta tapauksesta on tehty rikosilmoitus poliisille.

Vastuutonta tapauksissa on ollut se, että paikalta on poistuttu ja yritetty poistua kertomatta nimeään. Koiran omistaja on vastuussa koiransa tekemistä vahingoista!

Koirahyökkäykset ovat ikäviä rodun maineelle. Yhdistys on jo vuosia järjestänyt rottweilerin hankintaa harkitseville ja uusille rottweilerin omistajille kursseja helpottamaan yhteiskuntakelpoisen rottweilerin kasvattamista. Kurssilla käydään läpi perusasioita koirasta ja mitä eri lait määräävät koiran pidosta. Omistajakursseja yhdistys on järjestänyt maanlaajuisesti vuosikausia ja tänä vuonna useamman skypen välityksellä.

Yhdistys jatkaa omistajakurssien järjestämistä, sekä lisää pennun ottajien ja rottweiler-kasvattajien valistusta. Suurena ja vahvana koiran rottweiler vaatii peruskoulutuksen, jotta se olisi myös yllättävissä tilanteissa ohjaajansa hallinnassa.

Pyrimme lisäämään tietoa omistajakursseista, tapakoulutuksista sekä toiminnasta alaosastoissa eri puolilla Suomea, jottei kynnystä hakea apua ongelmiin olisi.

Hallitus

Jaa tämä:
Share