”Koirien ei-toivottu käytös johtuu useimmiten omistajan tietämättömyydestä ja kokemattomuudesta. Toivomme voivamme rotujärjestönä osoittaa, että teemme töitä näiden asioiden eteen pystyäksemme hälventämään uhkakuvia ”Saksan mallin” rantautumisesta suomeen. Ajatuskin moisesta hirvittää: kymmenkertaiset koiraverot, kuonokoppapakko, jalostuskielto, naapurien lupa koiranpitoon jne.

SRY on työstänyt kurssimateriaalin, johon pohjautuen koulutetaan uusia rottweilerin omistajia yhteiseloon koiransa kanssa. Omistajakursseja voivat järjestää alaosastot, kerhot ja kasvattajat. Omistajakurssien yhteyshenkilölle tulee ilmoittaa paikka, ajankohta ja vetäjän nimi kaksi kuukautta ennen tilaisuutta, tilaisuuksien tulee olla julkisia. Yhteyshenkilö toimittaa kurssimateriaalin sekä oppaat. Toimitusaika materiaaleille on yksi viikko. Tilaisuuden jälkeen osallistujien nimilista toimitetaan rahastonhoitajalle.

Omistajakursseja voivat järjestää alaosastot, kerhot ja kasvattajat. SRY:n hallitukselle ilmoitetaan paikka, ajankohta ja vetäjän nimi kaksi kuukautta ennen tilaisuutta, tilaisuuksien tulee olla julkisia. Tilaisuuden jälkeen nimilista pitää toimittaa rahastonhoitajalle.

Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti uusille rottweilerin omistajille helpottamaan yhteiskuntakelpoisen rottweilerin kasvattamista. Kurssilla käydään läpi mm. koiran ikävaiheet, käyttäytyminen, luonne, koulutus ja harrastusmahdollisuudet ja perusasioita koiran pidosta. Ilmoittautumiset suoraan alaosastojen ohjeiden mukaan.

Hedelmällisintä pennun ostajalle olisi käydä kurssi jo ennen kuin pentu tulee taloon. Mitä aiemmin kurssin käy, sitä todennäköisemmin yhteiselo pennun kanssa lähtee oikeaan suuntaan.

Kasvattajat mukaan

Kunkin alaosaston / kerhon kurssille SRY kustantaa kaikki kasvattajat, jotka ovat lähiaikoina teettäneet pentuja ja / tai ovat aikeissa teettää pennut lähitulevaisuudessa. Tämä siksi, että he voisivat jatkossa suositella kurssia pentujensa omistajille oman kokemuksensa perusteella. Kasvattajien ilmoittautumiset yhteystietoineen alaosaston / kerhon ohjeiden mukaan. Lähettämällä rahastonhoitajalle maksukuitin sekä yhteystiedot tilitietojen kera osoitteella saa rahat takaisin.

SRY palauttaa kasvattajalle syntyneiden pentujen rekisteröintimaksusta 10 € / pentu, kun pentueen kaikki pentueen ostajat / haltijat ovat käyneet kurssin. Jos pentu menee sellaiselle henkilölle, joka on ennestään SRY:n jäsen ja jolla on pidempiaikainen kokemus rottweilerin kanssa elämisestä, hänet lasketaan ko. kurssin käyneeksi.
Rekisteröintimaksun palautusta haetaan viimeistään yhden vuoden kuluttua pentueen syntymästä. Jos tänä vuonna syntyneet pentusi täyttävät nämä ehdot, ota yhteyttä rahastonhoitajaan.

Kasvattajat voivat tiedustella myös kurssin järjestämistä omien pentujensa ostajille. Tämä voi toimia erinomaisena pentuetapaamisena.

Alaosastoja ja kerhoja tuetaan kurssien järjestämisessä

SRY on päättänyt maksaa alaosastoille ja kerhoille kurssipaikan kohtuullisen vuokran, enintään 50 € / kurssi. Kuitti maksetusta tilavuokrasta lähetetään tili- ja yhteystietojen kera rahastonhoitajalle maksun palautusta varten. Rahastonhoitajalle lähetetään myös tiedot järjestetyn kurssin ajankohdasta, paikkakunnasta sekä kurssille osallistuneiden henkilöiden nimet ja osoitteet. Kurssien järjestäminen oikeuttaa myös toimintamäärärahapisteisiin. Yhdestä kurssista saa pisteitä kahden talkoopäivän verran (400 pistettä). Kurssit tulee mainita myös vuoden lopussa täytettävässä toimintailmoituksessa.

Kurssien ajankohdat tulisi miettiä hyvissä ajoin, ja ajankohdan varmistuttua ilmoittaa se mahdollisimman pikaisesti yhteyshenkilölle.

Omistajakurssien yhteyshenkilö

srykktk(at)gmail.com

Rottweiler-lehden sekä nettisivujen lisäksi yhteyshenkilöltä saa tietoa eri paikkakunnilla järjestettävistä kursseista ja hänelle voi esittää toiveen kurssin järjestämisestä omille pentujen ostajille.

 

Tulossa olevat omistajakurssit

24.4.2019 klo 18 alkaen
Paikka: Porin keskustan nuorisotalo, Isolinnakatu 12, 28100 PORI.
Järjestäjä/vetäjä: SRY Satakunnan alaosasto / Paula Karvo ja Terhi Katajamäki
Ilmoittautumiset 15.4. mennessä: satakunnanao (at) gmail.com
Lisätietoja: Kurssi on ilmainen. Kahvitarjoilu!

28.4.2019 klo 13.00
Paikka: SPEK:n kokoustila, Opistokatu 15, Vaasa
Järjestäjä / kurssin vetäjä: SRY Vaasan alaosasto / Kari Latva
Lisätietoja: Kurssi on maksuton. Vapaaehtoinen kahvi + pulla -maksu 2€
Ilmoittautumiset: ilmoittautumiset etukäteen kristiina.niemi(at)piristeel.fi tai krisu.kristiinanposti(at)gmail.com

4.5.2019 klo 15.00
Paikka: Rottishovi, Tammela
Järjestäjä / kurssin vetäjä: SRY koulutus- ja koetoimikunta / Anitta Smura
Ilmoittautumiset: srykktk(at)gmail.com
Lisätietoja: Kurssi on maksuton.

15.5.2019 klo 18.30 alkaen
Paikka: Jyväskylän Palokan ABC:n kokoustila, Palokanorsi 10, 40270 PALOKKA.
Järjestäjä/vetäjä: SRY Keski-Suomi/Oona Mäkelä.
ilmoittautumiset 10.5.2019 mennessä: sryksao@gmail.com
Lisätietoja: Kurssi on maksuton.

15.6.2019 klo 10.00 alkaen
Paikka: Etelä-Pohjanmaan Kennelpiirin toimisto Insinööriväylä 5, 60100 Seinäjoki
Järjestäjä/vetäjä: SRY Etelä-Pohjanmaa / Elina Järvelä
Lisätietoja: Ilmoittautumiset 3.6.2019 mennessä os. jenni(at)tilitoimistovr.fi
Kurssi on osallistujille maksuton

26.7.2019 klo 18 alkaen
Paikka: Rottishovi, Tammela
Järjestäjä/kurssin vetäjä: SRY Uudenmaan alaosasto / Leena Luukkanen
Sitovat ilmoittautumiset Leena Luukkaselle leena.luukkanen(at)helsinki.fi
Lisätietoja: Kurssi on osallistujille maksuton.